Praktische info

Toelatingsvoorwaarden

Deze opleiding richt zich op ontwerpers die zich willen specialiseren in het ontwerpen en het op de markt brengen/commercialiseren van accessoires. Om toegelaten te worden tot dit postgraduaat dien je een concreet projectvoorstel in dat beoordeeld wordt op kwaliteit, haalbaarheid en originaliteit.

Dit voorstel dien je in a.d.h.v. onderstaande template. Samen met je portfolio en behaalde Bachelor /Masterdiploma’s mail je dit door naar Karen.Wuytens@pxl.be.

Voorstellen kunnen ingediend worden vanaf 1 mei t.e.m. 15 september 2021.

Inschrijven

Inschrijven kan via www.pxl.be vanaf 1 juli, na goedkeuring van je project. De kostprijs van het hele traject bedraagt €4. 000 en is vrij van BTW. Voor deze opleiding wordt een aanvraag ingediend voor het Vlaams opleidingsverlof. Betalingen via KMO-portefeuille worden aanvaard. Voor meer informatie over de betalingsmodaliteiten kan je terecht op het telefoonnummer +32 (0)11 77 57.

Lesdagen, locatie en duur van de opleiding

De opleiding start in oktober.

De contactmomenten voor lezingen en workshops gaan steeds door op maandag op volgend adres:

PXL-MAD School of Arts 
Campus Elfde Linie
Elfde-Liniestraat 25, Gebouw G 
3500 Hasselt.

De locatie en tijdstip van gesprekken met externe begeleiders, atelier- en bedrijfsbezoeken worden individueel bekeken.

Cursisten kunnen naar wens gebruik maken van de studio’s en ateliers van PXL-MAD School of Arts.

Afhankelijk van de mogelijke tijdsinvestering varieert de doorlooptijd van 1 tot 2 academiejaren. Wanneer de cursist de opleiding in één jaar wil doorlopen, moet hij/zij rekenen op een werkdruk van vier dagen per week. Als de cursist kiest voor een opleiding van twee jaar is dit twee dagen per week. Elk academiejaar is er één afstudeermoment mogelijk in juni.

Cursisten met een Bachelor of Masterdiploma krijgen na het afronden van deze opleiding een getuigschrift, wie niet beschikt over een Bachelor of Masterdiploma krijgt een attest van deelname.

Enkele opleidingsonderdelen kunnen onafhankelijk van het postgraduaat opengesteld worden voor externen (lezingen, workshops), waarbij een attest van deelname bekomen kan worden.