Programma

De opleiding focust op de artistieke ontwikkeling én op de zakelijke component in al zijn facetten. De combinatie van zowel economische als artistieke begeleiding maakt van het Postgraduaat Accessoires een uniek traject. De verkregen inzichten worden verwerkt in een allesomvattend eigen project.

Het eindresultaat van dit persoonlijk traject is dé opstap naar het professionele veld. Het programma bestaat uit 3 modules:

Creative Skills
(10 studiepunten)

In deze module heeft de cursist intensieve inhoudelijke gesprekken met Tim Van Steenbergen én met een artistiek begeleider die geselecteerd wordt op basis van het projectvoorstel van de cursist.

Daarnaast vinden er tal van lezingen en workshops plaats die handelen over de verschillende aspecten van het ontwerp-, productie- en presentatieproces. Getuigenissen, bedrijfs- en tentoonstellingsbezoeken zorgen ervoor dat de cursist zijn werkveld leert kennen en de positie die hij hierin wil innemen kan bepalen.

Business Skills
(10 studiepunten)

In deze module werken we nauw samen met experts Voka – Kamer van Koophandel Limburg en Flanders DC voor een aantal workshopsessies omtrent doelgroep, prijszetting, design thinking, financiering,…

Dit programma wordt aangevuld met diverse workshops van toonaangevende bedrijven en ondernemers rond bv. branding en merkidentiteit, salesstrategieën, communicatie, … Bovendien krijgt de cursist individueel begeleiding van een zakelijk begeleider die het commerciële deel van het project mee ontwikkelt.

In zowel de module Creative skills als in de module Business skills komt de cursist nauw in contact met het werkveld. De cursist neemt deel aan een aantal workshops, lezingen, bedrijfsbezoeken en bezoekt een aantal tentoonstellingen, beurzen, … voor een totaalwaarde van 20 volledige werkdagen.

Het postgraduaat wordt zo ingericht dat er een aantal activiteiten door iedereen gevolgd worden en dat er een aantal specifieker zijn, op maat van de projecten. De cursist kiest in functie van het eigen traject een aantal activiteiten uit het aanbod.

Integrated Project
(20 studiepunten)

In deze module werkt de cursist aan zijn eigen project, collectie. Deze module zal beoordeeld worden door een jury bestaande uit de artistiek en zakelijk begeleider van de cursist, Tim Van Steenbergen, de coördinator van de opleiding en een externe persoon (met expertise op vlak van het artistieke en zakelijke).

De output behelst niet enkel het maken van een aantal ontwerpen of een collectie, maar ook de presentatie, een concreet businessplan, branding, prijsbepaling …

In zowel de module Creative skills als in de module Business skills komt de cursist nauw in contact met het werkveld. De cursist neemt deel aan een aantal workshops, lezingen, bedrijfsbezoeken en bezoekt een aantal tentoonstellingen, beurzen,… voor een totaalwaarde van 20 volledige werkdagen.

Het postgraduaat wordt zo ingericht dat er een aantal activiteiten door iedereen gevolgd worden en dat er een aantal specifieker zijn, op maat van de projecten. De cursist kiest in functie van het eigen traject een aantal activiteiten uit het aanbod.